Det vil bli arrangert fem forskjellige roverhaiker – fra helt sofa til helt vilt. Roverne melder seg på haik individuelt og blir satt sammen i egne haikepatruljer med andre rovere som ønsker å gå den samme haiken. Disse haikepatruljene blir publisert i forkant av leiren, slik at patruljen kan samkjøre hvem som tar med det forskjellige patruljeutstyret som telt/presenning, gassbrenner, kjeler m.m. Enkelte av haikene har et øvre tak for antall deltakere, så her er det førstemann til mølla.

Rutekart
For at kartene skal bli i korrekt målestokk, må de skrives ut på A4-ark. Da stemmer målestokken nederst på siden.
Helt sofa
Helt snilt
Vilt
Nesten helt vilt
Helt vilt

Fordeling av patruljer
Patruljeoversikten for roverhaiken har nå blitt sendt ut på e-post. Vi har oppdaget en del feil blant e-postadressene, så hvis du ikke har fått din patruljeoversikt, kan du sende en e-post til roverhaik@nord2017.no, så vil vi sende deg patruljeoversikten.

Hver patrulje har fått et patruljenummer, og dette vil bli brukt til å identifisere de forskjellige patruljene. Patruljenummeret består av fire siffer og finnes både i tittelen på patruljeoversikten og foran alle navn. Dette nummeret inneholder en del informasjon, som beskrives her:

Det første tallet, haikenummeret, sier hvilken haik patruljen skal på:

1 = Helt sofa
2 = Helt snilt
3 = Vilt
4 = Helt vilt
5 = Nesten helt vilt

Det andre tallet, puljenummeret, sier hvilken dag patruljen skal ut på haik:

1 = mandag–tirsdag
2 = tirsdag–onsdag
3 = onsdag–torsdag

De siste to tallene, identifiseringsnummeret, er der for at alle haikepatruljene skal ha sitt eget firesifrede patruljenummer. Ved henvendelser til roverhaik@nord2017.no er det fint om dere sier hvilket patruljenummer dere har.

Det er veldig mange rovere som har meldt seg på roverleiren, og dette er vi veldig fornøyd med. Dessverre har det store deltakerantallet bydd på noen utfordringer, særlig med tanke på den begrensede kapasiteten på enkelte av haikerutene. Dette gjelder særlig «Vilt» og «Helt vilt». Det er derfor en del som ikke har fått førstevalget sitt.

For at så mange rovere som mulig skal få muligheten til å oppleve den ville nordnorske naturen, har vi derfor laget en ny haikerute, «Nesten helt vilt», som følger deler av den samme haikeruten som «Helt vilt», men ikke inneholder rappellering. Her er det fortsatt noen ledige plasser, så hvis dere heller ønsker å gå denne enn «Helt sofa» eller «Helt snilt», er det førstemann til mølla som gjelder.

Vi gleder oss veldig til å møte alle som skal på leir i Bodø til sommeren, og håper dere er klare for en helt vill leir i midnattssolen. Mer informasjon vil komme etter hvert, og skulle det være noe dere lurer på, er det bare å sende en e-post til roverhaik@nord2017.no

Beskrivelser:
Helt sofa
Dette er haiken som passer for de som ønsker å dra på haik og komme seg litt vekk fra leirlivets mas og kjas, uten å måtte slite seg ut med å gå langt eller opp bratte bakker. Her ligger alt til rette for å rekke dagsetappen selv om man ikke nødvendigvis begynner å gå før etter lunsj. Kanskje finner dere en strand på veien hvor dere ønsker å bli noen timer for å bade eller slikke sol, eller kanskje dere legger på en liten omvei fordi dere ønsker å gå innom et sted dere har hørt om? Valget er deres.

Helt snilt
Dette er en haik for de som vil ha følelsen av å ha vært på fjelltur, uten å måtte gå for mange høydemeter. Like ved leiren ligger et fint turområde med god utsikt mot Bodø og landsleiren hvor man får fjellfølelsen uten høydemetrene. Stiene i området er veldig gode, og enkelte steder er det til og med bygd trapper av stein for å gjøre det enklere. I tillegg til gode stier er det 4G-dekning hele veien, så her ligger alt til rette for å legge skrytebilder rett på Instagram og Snapchat mens man er på haik.

Vilt
Dette er en haik litt utenom det vanlige. Nordland og særlig Fauske er kjent for sine mange og store grotter, og denne haiken foregår både i og utenfor enkelte av disse. Det å være inne i en grotte er en helt spesiell og annerledes opplevelse. Her er det mørkt hele døgnet (i motsetning til utenfor, hvor midnattssolen skinner) og kjølig, selv om det er en varm sommerdag utenfor. Turen inne i grottene vil variere fra store haller til trange passasjer, så dette er ikke en haik for de med utbredt klaustrofobi eller mørkeredsel. Utover vanlig haikeutstyr krever turen at man har med seg hodelykt og varme klær.

Helt vilt
Dette er haiken for de som ønsker å få mest mulig ut av den ville naturen og fjellene Nord-Norge har å by på, og også tjene skryterettigheter til leirbålspraten. En tur som dette er noe helt annet enn en topptur i Sør-Norge, hvor man starter på fjellet og går opp på en topp. Her starter man helt nede ved havet og beveger seg opp til en rygg med flere topper over 1000 meter. Turen er tidvis svært luftig, og det er lagt inn en rappell underveis der fjellryggen slutter. Her bør man ha prøvd rappellering tidligere, slik at dette ikke blir første gangen.