Har du døgnet på leir før? Det skal du få gjøre denne gangen også. Eller bare snu døgnet. Kanskje du helst vil sove en hel dag? Det er opp til deg. Uansett hva du velger – velkommen til Døgnvill!

I roverleiren blir alt litt slakkere. Det blir ikke rosignal, og du bestemmer selv når du skal legge deg og stå opp. Generelt står du mer fritt til å gjøre som du vil. Roverne skal også kunne gå inn og ut av landsleirområdet i større grad enn speiderne kan.

Praktiske detaljer
Rovere som bor i roverleiren, kan spise i stabskantina. I løpet av leiruka vil de jobbe tre økter som stab. Disse øktene vil være i samme etat hele uka og velges ved påmelding etter «først-til-mølla»-prinsippet i januar.

Rovere som deltar som helter (stab) og som medlemmer av en gruppe, får muligheten til å bo i roverleiren og være med på noen aktiviteter. Rovere som skal bo i roverleir, må være født 2001 eller tidligere.

Program
Programmet i roverlerien vil følge dagens tema. Det vil være varierende oppgaver hvor man kan få testet seg selv både på dagtid og nattestid ut fra de forskjellige dagenes tema.

For roverne blir det et variert aktivitetsprogram til alle døgnets tider, og det er helt opp til deg hva du velger å delta på! Hver dag har et tema som aktivitetene er inspirert av. Dermed er det bare å ta med seg utkledningsklær for å bli en del av all moroa som skal skje i roverleiren. Du vil trenge et helteantrekk, ville vesten-inspirerte klær og klær for fart og spenning. I tillegg vil døgnet bli snudd på hodet en dag, og du skal leve deg inn i en skrekkfilm. Temaene er altså heltedag, døgnrytme på villtur, på ville veier, fritt vilt og ville vesten. På markedsdagen fredag har ikke roverne egen temadag, men deltar på det som skjer rundt i leiren.

Noen aktiviteter arrangeres som drop-in-aktiviteter som det bare er å stille opp på, mens det for andre vil være påmelding. Påmeldingen vil skje i roverleirens fyr (losstasjon), der det vil henge infotavler og påmeldingslister. De fleste aktiviteter utføres sammen, men det er også mulig å utføre flere på egen hånd. Mer info om dette vil komme opp på infotavlene i fyret, så følg med her! Husk også å tenke på når du er satt opp til andre ting, som haik og roverhjelp, før du melder deg på.

Hver kveld vil det være noe som skjer i kroa, av litt forskjellig karakter, så følg med! Og plutselig får du høre om noe ekstra vilt fordi du var på rett sted (kroa) til rett tid. Kan det skje noe som ikke har vært annonsert på forhånd? Hvem vet hva som skjer på en døgnvill leir?

Blant rovernes aktiviteter kan vi nevne
– «Heltefres» – vær leirens store helt for en dag!
– Scavenger Hunt Bodø – bli kjent i Bodø by!
– Døgnvill? Testing av hjernen etter en lang dag på leir
– Olabilbygging og olabilløp
– Volleyballturnering
– Fritt Vilt nattmanøver – kanskje leirens skumleste aktivitet?
– Ville vesten drop-in-aktiviteter – styr dagen din selv ved å ramle innom aktivitetene du vil prøve deg på!
– Konserter i roverkroa
– Kveldsunderholdning og quizer i roverkroa
– Seilas i midnattssol

Vi kan garantere deg at du skal få testet grenser både for søvn og opplevelser. Lad opp batteriene, for på roverleiren i Bodø blir du døgnvill!

Detaljert program for roverne:

Talentshow
Vi ønsker små og store talenter velkommen til et helt vilt talentshow i roverkroa! Her er det kun kreativiteten som setter grensen, så ikke vær beskjeden! Om du vil bidra med en lek, sketsj eller lignende, går det helt fint. Vi vil ha deg, så meld deg på i fyret i roverleiren!