Det er tre typer forhåndsoppgaver – én individuell oppgave for hver og en som skal på leir, én todelt oppgave for patruljen og to oppgaver som troppen skal løse. Noe av det viktigste med forhåndsoppgavene er at leiren blir enda morsommere og bedre for alle!

Individuell oppgave:
Lag en helt vill personlig sovemaske – det er jo midnattssol i Bodø under leiruka! Har du en sovemaske, kan det bli lettere å sove når det er så lyst. Masken kan være i hvilken som helst farge du vil, men den bør være så solid at den kan brukes under hele leiren.

Patruljen kan godt bruke et par patruljemøter i høst eller vinter til å lage sovemaskene! Kanskje maskene skal være en del av patruljesærpreget deres?

Patruljeoppgave:
Del 1: Forberedelse til haik: Patruljen planlegger og gjennomfører en patruljetur uten ledere. Etter patruljeturen diskuterer dere hva som var bra med turen, og hva dere kan gjøre enda bedre eller annerledes neste gang dere skal på en slik tur. Da får dere god trening til landsleirhaiken, og det er enklere å gjennomføre patruljeoppgavens del 2.

Del 2: Planlegg eller velg haikerute for landsleiren: Patruljen finner sammen ut hva slags haikerute dere vil ha på Nord: Hvor langt vil dere gå, hva slags terreng vil dere vil gå i, og hva vil dere oppleve?

Troppsoppgave 1:
Troppen planlegger et helt vilt troppsområde som dere skal ha på leiren – portalen, særpreg eller soveplassen, med vekt på gjenbruk og miljø. Åpent og inkluderende og gjerne litt skakt og skeivt.

Troppsoppgave 2:
Troppen planlegger en helt vill aktivitet til markedsdagen på landsleiren. Har du eller patruljen din ideer til noe dere kan gjøre på markedsdagen, eller til hvordan troppens område kan se ut? Fortell det til lederen din!

Vi oppfordrer ellers alle speidere til å ta «Jeg er beredt»-merket for stifinnere eller «Jeg er beredt»-merket for vandrere, og alle rovere til å ta «Jeg er beredt»-merket for rovere før leiren!