På leirområdet er det mange ting å finne på sammen med patruljen eller nye venner du har funnet på leiren. Mange av aktivitetene foregår på torget. Her er noen drop-in-aktivitetene på leiren:

Bibliotek

Du skal vel ha med ei bok å lese på vei til Bodø? Og du trenger kanskje ei ny bok å lese på vei hjem? Heldigvis har Nord sitt eget bibliotek! For at biblioteket skal fylles med bøker, tar alle deltakere med ei bok hver – som de kan lese på vei til leir, og som de kan gi til biblioteket på leiren. Så kan du ta med deg ei ny bok fra biblioteket til hjemturen. Ta med ei bok du kan gi bort, og lever den til biblioteket på torget. Alle som leverer bok og tar med bok hjem, igjen kan ta bokmerket. På biblioteket på torget kan du låne bøker, lese bøker, aviser og tidsskrifter, spille spill, legge puslespill og bli lest for. Det blir en rekke arrangementer på biblioteket gjennom uka.

Escape Room

Er du god på å løse gåter, pusle puslespill og finne det riktige tallet? Patruljen blir låst inne i et rom hvor dere må bruke elementer fra rommet for å pusle dere frem til nøkkelen for å komme dere ut. Dette må gjennomføres på en gitt tid. Her har du en smakebit du kan tenke på frem til leiren:

En bussjåfør kom nedover en gate i Oslo. Han tok rett forbi et stoppskilt uten å stoppe, han tok til venstre der det var innkjøring forbudt, og han tok av til venstre mot en enveiskjørt gate. Deretter tok han forbi en politibil på feil side av veien. Likevel brøt han ikke en eneste trafikkregel. Hvordan kunne det ha seg?

Geocaching
Det er flere geocacher i området rundt leiren, og det vil ganske sikkert dukke opp noen nye. Hent fram mobilen eller GPS-en og gå på jakt etter dem. For å få geocachingmerket for lederbarn og speidere må du gjøre følgende: – finne 5 geocacher.

Finn en venn
Få underskrift av fem ukjente fra en annen krets og fem fra fem ulike land – og få et merke for det!
Hvor? Biblioteket på torget

Frimerkebank
Speiding og frimerker har en lang historie sammen. Her får du se mange flotte speiderfrimerker, og du kan skaffe deg Nord 2017-frimerket!

Hinderløype
Utfordre deg selv i en av leirens to hinderløyper. Den ene er ein kopi av hinderløypen på leiren til Norsk Speidergutt-Forbund i 1964 på samme sted. Her blir det både noe for alle og noe for de mer spretne av oss!

Hinderløypa er åpen hele døgnet, plasseringen finner du på leirkartet.

Kandersteg
Verdensspeidersenteret Kandersteg kommer på besøk fra Sveits. De vil ha aktiviteter og vil gjerne inspirere deg til å ta turen dit. Kanskje noe for neste sommer?

Klatretårn
Her blir det muligheter både for nybegynnere og erfarne. Leiren får et klatretårn på 8 meter med klatrevegg på tre sider, der den ene har overheng.

Klatretårnet er åpent fra 10:00 og utover så lenge det er bemanning tilgjengelig. Klatretårnet er på aktivitetsområde (21), i henhold til leirkartet.

Knotting Hill
Hvordan er knuteferdighetene dine? Her er det rom for å teste kunnskap og lære noe nytt.

Fra 10:00 til 20:00 på torget.

Merkebytting
Husk å ta med byttemerkene dine – det er garantert noen som vil bytte med deg!

Radiospeiding
CQ, CQ Jamboree … Høres det kjent ut? Enten du har prøvd før eller ikke, er radiospeiderne klare til å få deg på lufta i leirens egen amatørradiostasjon.
Hvor? Bremstein fyr

Samiske aktiviteter

På leiren kan du blant annet få prøve å lage beinsmykker av reinsdyrhorn og nålehus av bein. Det blir også lassokasting og miniforedrag om samer og reinsdyr.

N17 Live på Torgscenen
Se egen side om N17 Live – her blir det show og moro! Du kan få med deg N17 Live både som nettradio og som videostrøm fra nettsiden.

Speidermuseet
Med en historie som nå strekker seg 110 år tilbake i tid er det mye spennende å ta av innenfor speiderhistorie. Hos Speidermuseet får du noen smakebiter på hva som har skjedd i disse årene. Skru tiden tilbake og lær om speiding i gamle dager!

Stunt Art
Se på en smed som lager leirskulptur.
Hvor? Nedre inngang på torget.

Verditavler
Speiderleir er moro fra ende til annen – men med så mange folk samlet på ett sted er det kanskje også fint å gruble litt på de store spørsmålene? Det får du sjansen til ved verditavlene.
Hvor? Biblitoket på torget.

Vitensenteret
Har du en forsker i deg? Hos Vitensenteret vil det bli spennende oppgaver og aktiviteter dere kan prøve dere på.

Vitensenteret åpner senere i leiruken.

Zipline
En helt vill leir må selvsagt ha sin egen zipline. Her får du oppleve hele 250 meter med fart og moro!

Åpen så lenge den har bemanning, du finner den på 19, i henhold til leirkartet.