Klikk på kartet for søkbart kart med gruppeområder

Jordene der vi skal ha leir, er rett ved sentrum av Bodø, 3 km fra Bodø havn, hvor sjøspeiderskutene ligger, og 3 km fra flyplassterminalen. Vi disponerer mye bygningsmasse på området til bl.a. administrasjon, stab og førstehjelp. Området er godt egnet for leirdrift.

Hovedområdet, som består av leirområde for speiderne, torg og roverleir, er ca. 800 meter langt og 470 meter bredt på det bredeste. Det er også et stort ekstra område for gjesteleir, stabsleir, aktivitetsområde og parkering som er 490 meter langt og 580 meter bredt (mesteparten på Nord-Norges best drenerte morenegrunn). Dette gir oss ubegrenset plass – plass nok til Skaugum 89 med 19 090 speidere.

Blir det «Hibas-dass» eller WC?
Begge deler, vi planlegger å ha ca. 150 vanntoaletter på leirområdet og ca. 60 festivaltoaletter til haik, aktivitetsområder og i reserve.

Blir det nok rajer?
Med 16 000–20 000 rajer er det klart til bygging! Rajene vil koste 25 kr per stykk. Vi satser på å få dem så «normale» som mulig i lengde og dimensjon.

Hva hvis det blir regn?
Vi vil bruke flis i stedet for bark ved store nedbørsmengder og muligheter for gjørme.

På økologisk grunn
Til vanlig drives det økologisk landbruk på jordene som leiren låner. Alt utslipp på området skal derfor minimeres, og i praksis betyr dette at alle midler for oppvask, håndvask, tannpuss og hårvask må møte visse krav. Produktene må være merket med Ecocert eller lignende økologiske merker, og du finner dem i de fleste matvarebutikker. Dessuten vil slike produkter bli solgt i leirkiosken.

Litt om Bodø
Bodø ligger nord for polarsirkelen, der hvor sola ikke går ned om sommeren. Leirområdet ligger i gangavstand fra skog, fjell, flyplass, togstasjon, båtkai, badeland og ellers alt som er viktig.

Det blir en intens døgnåpen leir med lys døgnet rundt, korte avstander, leirbålskos og heftige opplevelser!

Her kan du finne mer informasjon om Bodø og området rundt:

Trådløst nett
Trådløst internett på Nord 2017 leveres av Signal. Se etter WiFi-symbolet i leiren «WiFi Hotspot». Nettverket heter: Signal. 

Hvor?
Leirområdet ligger ved Vågønes gård, rett ved sentrum av Bodø – 3 km fra Bodø havn, hvor sjøspeiderskutene ligger, og 3 km fra flyplassterminalen.

Vil du motta post underveis, er det bare å oppgi denne adressen:
Nord 2017
[Navn], [speidergruppe] Forskerveien 17
8076 BODØ