Vil dere spise fort, godt eller flott på leir?
Forsyningsetaten har bestemt at gruppene selv skal få bestemme hvor stor plass matlagingen skal ha under leiren. Vil dere ha en rask matkasse med ferdige fiskepinner klare for stekepannen, eller vil dere lage deres egen fiskegryte?

Gruppene velger selv mellom de tre kategoriene spis fort, spis godt og spis flott. Og det er så klart mulighet for å bestille den raske matkassen en dag og den flotte matkassen dagen etter. Dette ble valgt i påmeldingen til leiren. Middagsingrediensene og oppskriften leveres i en matkasse på leirområdet deres.

Frokost- og lunsj
Frokost- og lunsjmat bestilles fra dag til dag på mat.nord2017.no, leirens egen «nettbutikk» for matbestillinger. Bestillingen må dere legge inn før kl. 18.00 kvelden før, og maten til frokost og lunsj leveres morgenen etter i matkasser på troppsområdet deres mellom klokka 6 og 9.

NB: Første bestillingsfrist er allerede 30. juni kl. 18 (for levering 1. juli). Glemmer dere eller rekker dere ikke denne fristen, vil dere få utdelt en basispakke.

Beregning av mat
Noen av dere lurer litt på dette med beregning av mat til frokost og lunsj. Generelt kan dere regne 3 skiver brød per person per måltid. Brødet kan fint oppbevares og er like godt dagen etter, sier bakeriet.

Juice, salami, fårepølse, syltetøy, sjokopålegg og hermetikk kan fint holde i flere dager, så vi anbefaler at dere sørger for å bestille nok av dette i starten. Vær heller litt forsiktig med mengdene på melk, ost og kokt skinke, som holder dårlig uten kjøl. Her er det bedre at det går tomt til lunsj enn at dere kaster mat.

Ekstra dager
Matutlevering kan i tillegg bestilles f.o.m. frokost torsdag 29. juni t.o.m. frokost 1. juli, og f.o.m. middag 8. juli t.o.m. lunsj 10. juli. Pris per person er 20 kr for frokost, 20 kr for lunsj og 40 kr for middag når det ikke er inkludert i deltakelseperioden. Bestillingsfrist for dette var 12. juni.

Haikemat
Maten på haiken blir av typen «Real turmat». Dette skal ikke velges i påmeldingen fordi den valgte menyen blir erstattet med haikemat automatisk for de gruppene som skal på haik den aktuelle dagen.

Leirkontingenten dekker mat f.o.m. lunsj lørdag 1. juli, t.o.m. lunsj lørdag 8. juli.

Middagsmeny for leiren
Merk at det kan bli endringer i ingredienser på grunn av forhold vi ikke råder over.

Dag 1 - LØRDAG
The Mexican way!

Vi starter NORD med mat inspirert fra langt sydligere breddegrader.

Spis fort
Taco slik de fleste nordmenn kjenner den fra helgekosen hjemme, med lefser, kjøttdeig, salat og annet tilbehør. Patruljen disker opp med lørdagstacoen på under en halv time!

Spis godt
Lørdagstaco med samme basis og oppskrift som Spis Fort. I tillegg lager dere en deilig tomatsalsa fra bunnen av.

Spis flott
For den som tar seg ekstra tid til lørdagsmiddagen anbefales hjemmelaget Chili Con Carne! Her får dere gode råvarer som trenger litt ekstra tid i gryta, men til gjengjeld blir det langt mer enn en vanlig tacokveld!t

Dag 2 - SØNDAG
Smak av norsk sommer!
Det er bare å fyre opp bålet og la glørne få gjøre susen. Ikke en sommer uten sommerkoteletter.

Spis fort
Bålgrillede sommerkoteletter med salat, potetsalat og grillet sandwichloff. Her er det bare å legge litt ekstra god ved på bålet. Vent til flammene har gitt seg, så er kullgrillen klar. Før du vet ordet av det er kotelettene akkurat passe svidd og det er bare å hugge innpå.

Spis godt
Sommerkotelettene er like kjappe og lette å grille, men du må beregne en god halvtime ekstra hvis du vil ha det lille ekstra. Vi erstatter potetsalat og loff med bakepoteter, mais, godt smør og rømme. God apetitt!

Spis flott
Lag kokkens ingefær- og hvitløksmarinade og la kotelettene få kose seg i den et par gode timer før grilling. Kotelettene serveres sammen med nudler og en wok av friske, norske grønnsaker.

Dag 3 - MANDAG
Med Lofoten rett der ute i havet er det på tide at det står fisk på menyen!

Spis fort
Fisken kommer ikke rett fra havet i denne «Spis Fort»-menyen. Vi byr på fiskepinner med potetmos, posesaus og gulrøtter. Med et par kjeler på bålet og en varm stekepanne med godt smør har du raskt dagens middag på plass. Riv gulrøttene eller snitt dem i strimler og gi dem et lite oppkok. Middagen er klar!

Spis godt
Med Nordnorsk laksefilet, pasta, grønnsaker og creme fraiche har dere råvarer til et herlig måltid. Laks med grønnsaker kan tilberedes på utallige måter. Vi sender med noen gode tips til hvordan dere tilbereder et nydelig laksemåltid.

Spis flott
Vesterålen fiskegryte med bålstekt pannebrød. Kokken deler ut fiskefileter, friske grønnsaker, urter og alt dere trenger for å lage en nydelig fiskegryte. I tillegg får dere brødmiks og tips for hvordan dere lager deilige, grove pannebrød som nytes sammen med fiskesuppa.

Dag 4 - TIRSDAG
Nordnorsk temperament kan være heftige saker! Akkurat som thaimat med curry og chili?

Spis fort
Red Curry Thai suppe med kylling og grovt brød. I en travel hverdag velger vi posesuppe, men tilsetter kyllingbiter og godt, grovt brød. Magen blir raskt god og mett, og pannen blir kanskje litt varm og svett.

Spis godt
Kyllingen og det gode grove brødet er det samme som du får hvis du velger «Spis Fort». Vi bytter imidlertid ut posesuppen. Sett av mer tid så lager dere red curry thaisuppe fra bunnen av. Ja, det er litt mer arbeid men har dere tid så er det verdt det!

Spis flott
Dere lager red curry thaisuppe med kylling, akkurat som beskrevet under «Spis Godt». Kokken gir dere i tillegg en ekstra utfordring: Bak deres eget nanbrød som dere steker på bålet!

Dag 5 - ONSDAG
Pølser er mat for Mons! Hvis du ikke heter Mons så blir det likevel pølser å få denne dagen.

Spis fort
I dag er det pølser og stappe! Det er vel unødvendig med nærmere beskrivelse av dette valget. Kjapt, lett og fort mett!

Spis godt
Frem med kniver og fjøler, så kutter dere poteter, pølser, paprika og løk. Fyr opp noen stekepanner og miks sammen en deilig pytt i panne. Topp det hele med et par skiver brød med godt smør og et speilegg som du steker akkurat som du selv vil ha det.

Spis flott
NORD-kokkens egen pølsegryte med hjemmelaget potetstappe. Tar du utfordringen?

Dag 6 - TORSDAG
Det går mot slutten av leir. Lei av matlaging eller fortsatt klar for en utfordring ved grytene? I dag blir det fritt valg på øverste hylle…. Fra Firence til Finnmark!

Spis fort
Spagetti bolognese – en kjapp italiener. Stek kjøttdeig og tilsett spagettisaus i stekepanna. Mens dette godgjør seg på svak varme koker dere spagetti og vipps er maten klar.

Spis godt
Saltstraumen fiskepakke med grønnsaker og ris. Fiskefilet og finkuttede grønnsaker porsjonspakkes og legges i glørne på bålet. Server med ris, creme fraiche og en klatt godt smør.

Spis flott
Finnmarksgryte med nordnorsk viltkjøtt, sopp og grønnsaker. Server med båtpoteter eller grov potetmos. Kokken anbefaler litt sellerirot i stappa for å sette en ekstra spiss på gourmetmåltidet! Husk å sette av god tid slik at gryta får koke og godgjøre seg. Nyt smaken av NORD!

Dag 7 - FREDAG
Vi peker ut kursen mot neste store verdensleir – Jamboree i AMERIKA i 2019.

Grillmat til alle
Det er tid for leirens siste middag. Inspirert av Jamboree i USA om to år byr vi på BBQ – grillparty! Denne dagen får alle samme meny.

Spesielle behov
Det vil bli alternativer for de med allergier eller andre innmeldte behov ved påmelding.