Nytt medlem og nytt vennskap

Ved en tilfeldighet har Bodø KFUK-KFUM fått ett nytt medlem i løpet av leiren, og ett gryende vennskap har kanskje sett dagens lys.

Fredag ettermiddag var Piers Hallihan fra 1st Cowbrigde Scouts i Wales på leirområdet som de deler med Madlaspeiderne. De holdt på å lage tradisjonelle kaker fra Wales for salg markedet da en dame som bor tvers over gaten for leiren, kom sammen med to jenter. Jentene er flyktninger fra Syria og har vært i Norge i åtte måneder.

De har fulgt med på leiren og var nysgjerrige på hva dette er for noe, og hva vi gjør her.

Bodø-speiderne holder til i den andre enden av leirområdet. Piers fant dem på kartet og tok jentene med seg dit for å hilse på. Der møtte de lederen for troppen, Elisabeth Utz Saustad. Den eldste jenta løp umiddelbart over til speidere som hun kjente igjen fra skolen og ga dem en klem. Nå er hun meldt inn i speideren og hun kommer til å bli med på møtene fra høsten av.

Den yngste jenta er for liten til å begynne, men vil sannsynligvis starte neste år. Piers og Elisabeth vil også holde kontakten etter at denne leiren er over.

Tekst og foto: Tove Arntzen.