Neptun døpte speiderne

I god tradisjon ble det arrangert dåp for alle som ikke hadde krysset polarsirkelen før. Selveste kong Neptun møtte opp for å overvære dette.

Døperne sto på rekke og rad med isvann klart. Noen med små kopper, andre med store isbokser. Vannet blir ikke helt over hodet som ved en normal dåp. Det helles ned i nakken så det renner godt nedover ryggen. En av de som ble døpt i isvannet, var Emma Øberg Finnevolden. Etterpå proklamerte hun med et stort smil:

– Det var grusomt og veldig kaldt!

Kong Neptun sammen med Julie Østby-Deglum (til venstre) og Tuva Anie Rennemo Kjelsberg

Da dåpen var gjennomført, fikk alle et ettertraktet diplom og kunne gå bort til kong Neptun for bilde og gratulasjoner. Det hele var over på fem minutter, og speiderne fortsatte videre med markedsdagen.

Tekst og foto: Tonje Otnes.