REGNBUEKAFÉ PÅ NORD

TEKST:CAROLINE SKOGAKER | FOTO:NORD 2017

Nord 2017 skal ha en regnbuekafe for speidere, rovere og ledere. Dette er et sted hvor du kan komme og være den du er, uansett legning.

Ideen om regnbuekafe kom etter jamboreen i Japan i 2015. Der fantes det en slik, og den var veldig populær, også blant de norske speiderne. Heidi Andersen Madsen fra Oslospeiderne, som er med på å drive kafeen under landsleiren, håper det vil komme mange innom i løpet av landsleiruka.

– Kafeen skal være et rolig sted hvor speidere, ledere og rovere kan slappe av. Det å være skeiv kan være en utfordring for mange, og da kan det være bra å ha et sted som dette, hvor det er plass til alle. Det er ikke farlig å komme ut som skeiv! I kafeen kan du også få informasjon om det å være skeiv, og noen å snakke med, hvis du trenger det.

– Det er kommet mange positive tilbakemeldinger på kafeen fra speidere allerede. Kafeen vil også ha en håndtrykk-kampanje, hvor det er mulig å sette håndavtrykket sitt på et lerret, hvis man vil. Det er en måte å vise at man er skeiv eller skeivsupporter på, forklarer Heidi. – Vi trenger fortsatt rovere og ledere til kafestaben. Kan du tenke deg å bruke noen timer hos oss, er du hjertelig velkommen. Ta kontakt på info@ nord2017.no

– Husk at du altså ikke trenger å være skeiv for å jobbe i eller besøke regnbuekafeen, minner Heidi om.