INGEN FARE FOR LEDIGGANG

TEKST: EIRIK ULLTANG BIRKELAND | FOTO:NORD 2017

Speiderne i troppen er hovedmålgruppen for landsleir, men lederne skal også få ha det moro. På Nord 2017 blir det kurs, aktiviteter og foredrag for alle ledere.

Ledertilbudet omfatter alt fra kulturhaik til ledertrening. Kjetil Willander, ansvarlig for planleggingen, kan love mye spennende: – For dem som vil ut av leiren og utforske området, kan vi friste med en kulturhaik. Dette blir en vandring for å se på kulturminner i Bodø, slik at man også får opplevd litt av området. I tillegg blir det mulig å være med på en tur ut i terrenget. For tidsfordriv i og rundt leirområdet, er planen er å få ut flere geocacher. Det blir et eget leirfresopplegg for ledere, der de skal gjennomføre forskjellige oppgaver – små utfordringer å jobbe med, for den som vil.

VIL DU HOLDE KURS?

– I tillegg blir det ledertrening, sier Kjetil. – Vi håper å kunne tilby noen kurs i grunntreningen og en del emnekurs. Vi søker kursholdere, så ta kontakt, hvis du har noe å lære bort. – Vi planlegger også flere foredrag i samarbeid med lederkroa for deling av opplevelser og muligheter. De kan handle om blant annet dugnadsleir på Svalbard, og sjøspeiding – Vi vil også fungere som turistkontor ved å formidle aktiviteter gjennom Visit Bodø. Her vil du kunne kjøpe billetter på leirkontoret. Vi tror at alle vil finne noe spennende i tilbudet vårt, avslutter Kjetil.