HURRA, MARKEDSDAG!

TEKST: EIRIK ULLTANG BIRKELAND | FOTO: NORD 2017

Siste hele dag på leiren, fredag 7. juli, blir det markedsdag. Dette er gruppenes sjanse til å bidra med helt ville aktiviteter. – Vi gleder oss til å se hva de finner på av sprø og morsomme ting! sier programsjef Aylin K. Gustavsen.

En av forhåndsoppgavene til Nord 2017 er å forberede en helt vill aktivitet til markedsdagen. Denne dagen får alle speiderne utdelt litt lokal Nord 2017-valuta, og så er det bare å utforske hva leiren har å by på av aktiviteter og annen moro.

Valuta i midnattsol
Valutaen på markedsdagen heter sol og er trekuler som tres på en rem. Solene er i utgangspunktet trefarget, men her er det rom for å pimpe opp sine soler så de kanskje kan bli mer verdt..?Etter hvert som gruppa tjener inn soler på sin aktivitet, kan de dele ut mer til speiderne. Er dere glade i en utfordring, kan dere sette dere et mål for hvor mange besø- kende dere vil ha på gruppas aktivitet, eller så kan dere bare ha det gøy.

Alle aktiviteter skal foregå ute i leirområdene, men på slutten av dagen blir det rumpeldunkturnering. Det er frivillig å delta, men vi håper både på mange deltakere og store heiagjenger. Programetaten oppfordrer derfor alle speidere til å tørke av støvet av sopelimen, og bli med på en helt vill kamp. Reglene finner du på rumpeldunk.no.

Hvis du er kremmer, Harry Potter-fan eller begge deler, kan du altså glede deg til fredagen på leir!