BLI DØGNVILL PÅ ROVERLEIR

TEKST: MARKUS FAGERHOLT | FOTO:ALEXANDER VESTRUM

Nedtellingen til verdens nordligste landsleir er i gang, og mange er påmeldt – også til roverleiren Døgnvill. Roverleirsjef Oda Emilie Larsen kan love utfordringer, ablegøyer og nye vennskap.

Alle som er født i 2001 eller tidligere, kan ta steget ut av gruppeområdet og inn i roverleiren Døgnvill. Her blir livet tatt med ro, men det betyr ikke at det er snakk om sofaspeiding. Det vil bli et spennende aktivitetstilbud, og i god speiderånd er roverne bedt om å hjelpe til i noen få økter i staben – den såkalte roverhjelpen, totalt bidrar hver rover med ca. åtte timer i løpet av leiren, fordelt på 1–3 økter. Også roverne får mulighet til å oppleve den vakre nordnorske naturen, gjennom roverhaik. – Roverne får velge mellom fire forskjellige grader av haikeruter, fra helt sofa til helt vilt, sier roverleirsjef Oda. – Påmeldingen skjer individuelt, så her kan roverlaget velge ulike alternativer ut fra erfaring og interesser, sier hun. Roveretaten har lyst til at haiken skal være et godt sted for å bli kjent med andre rovere fra både Norge og utlandet.

FRA SOFA TIL RAPPELLERING

– Vi ønsker vi å kunne tilby et alternativ for alle, sier Oda. – Derfor tilbyr vi alt fra en loffetur til en topptur med rappellering. Helt sofa vil være for deg som ønsker å komme deg ut av leiren i noen timer, men ikke vil gå så langt. Helt vilt går i herlig nordnorsk terreng, fra 0 til mer enn 1 000 høydemetre. I tillegg til leiraktiviteter, roverhjelp og haik vil roverleiren ha temadager som preger programmet. Disse vil blant annet gjenspeile seg i stemning og musikk på roverkroa, der du kan treffe andre rovere. Roverleiren og aktivitetene der blir tilgjengelig for alle i roveralder på leiren, uansett hvor du skal bo eller hvilken rolle du har. Rovere som skal bo i roverleiren spiser i stabsmessa sammen med staben. – Vi håper å se nettopp deg i roverleiren Døgnvill på Nord 2017! avslutter Oda.